ÖVRIGT

En annan finurlig investering kan vara skydd till klubbhuvudet, så kallade headcovers, vilket skyddar klubbhuvudet mot stötar, repor och annat som kan skada det. Det finns även rengöringsprodukter och renhållningsverktyg att hålla klubborna snygga med.

Något som kan vara nytt för många är ändå den golf-gps man nu kan köpa hos en del återförsäljare av golfprodukter. En golf-gps kan lagra upp till 100 banor av de cirka 20 000 som existerar runtom i världen. Det finns även fler värstingar för den store golfaren – Nikon har utvecklat en laserkikare specialdesignad för golfare och med hjälp av den går det enkelt, snabbt och noggrant att kontrollera och mäta avståndet till exempelvis flaggan eller andra objekt på golfbanan. Man kan välja mellan alternativen snabb mätning eller 8 sekunders kontinuerlig mätning och noggrannheten är uppmätt till + – 0,5 m vid avstånd under 100 meter och + – 1,0 meter vid avstånd över 100 meter. Att öva in putten ytterligare finns även avancerad hjälp med. Hos golfspecialister finns set om verktyg som alla hjälper till att lära in spelaren den perfekta putten med hjälp av en instruerande dvdfilm, bok, puttkopp och spegel med mera. Allt som spelaren kan tänkas behöva för att precisera sig i sitt övande. Även detta set finns i olika prisklasser beroende på hur många delar man behöver i setet. Kanske räcker det med en mekanisk/elektronisk puttmatta?

Är man inte riktigt så stor i sina golfdrömmar än kan man först mycket väl öva upp sin precision hemma till att börja med. Varför inte då köpa en puttmatta med utstakade hål som man enkelt kan förvara hemma på vardagsrumsgolvet och öva in känslan med. Det finns en hel del olika modeller på marknaden, stora som små och olika svårighetsgrader. Gemensamt är ändå att de alla fyller samma funktion – bollen ska placeras i hålet. Utöver de rent tekniska prylarna som ska underlätta för golfspelaren finns en hel uppsjö av tilläggsprodukter. Allt ifrån kepsar och mössor till handdukar och elektroniska hjälpmedel som hjälper till att hålla koll på poängen.